Fortsätt till innehållet
Vegansk kladdkaka med vaniljgrädde

Vegansk kladdkaka med vaniljgrädde

En enkel kladdkaka är det som kan rädda fikat när du får oväntat besök eller bara blir sugen på något gott. Glöm inte saltet det är det som gör kladdkakan oförglömlig! Servera med vaniljgrädde för lite extra guldkant.

Vegansk kladdkaka med vaniljgrädde

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 1½ dl oddlygood® Easy Cooking
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl strösocker
  • 125 g margarin
  • 1 dl kakao
  • 1 krm salt

Till servering

  • 0 kg oddlygood® Easy Whipping
  • 0 kg vaniljstång

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°C och kläm fast ett bakplåtspapper i botten av en springform (ca 27 cm Ø). Smöra och bröa kanterna.
  2. Smält margarinet.
  3. Blanda ihop de torra ingredienserna i en skål.
  4. Blanda ner det smälta margarinet och kokosgrädden i skålen.
  5. Häll smeten i formen och grädda i ca 18-20 minuter. Låt svalna.
  6. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Vispa Oddlygood® Easy Whipping med vaniljfröna och servera till.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.