Förberedelsetid
Aktiv
1 h
Passiv
3 h
Totalt
4 h
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
- Ugn125°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 2 dl strösocker
-
2 dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
- 2 dl ljus sirap
- 1 dl mandel, finhackad
Dela recept
Instruktioner
- Ställ 50 st knäckformar på en bricka eller en plåt.
- Blanda socker, grädde och sirap i en tjockbottnad kastrull. Låt koka ordentligt till temperaturen är ca 125°C. Använd gärna en kökstermometer eller gör kulprovet.
- Kulprovet: För dig som inte har en termometer kan du göra kulprovet enligt följande: Droppa lite av knäcksmeten i kallt vatten och forma smeten till en kula. Kulan ska vara fast men seg.
- Lyft bort kastrullen från plattan och rör ner mandeln (valfritt).
- Häll smeten i en kanna med pip och fyll genast formarna med knäcken.
- Låt knäcken stelna i rumstemperatur.
- Förvara knäcken svalt i en väl försluten burk.
- OBS! För en perfekt knäck ska du inte dubbla receptet. Vill du göra extra mycket knäck är det bättre att göra två omgångar.
Till recepten
Dela recept