Fortsätt till innehållet
Vegansk kantarellpasta

Vegansk kantarellpasta

En vegansk kantarellpasta med grönpeppar gör vardagen riktigt festfin. När kantarellerna är slut, eller för dyra går det dock bra med annan svamp. Toppa med riven ost och servera gärna med en sallad.

Vegansk kantarellpasta

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 5 dl kantareller
  • 50 g gul lök
  • grönsaksbuljongtärning
  • 1 msk oliv- eller rapsolja
  • 6⅔ dl spaghetti
  • 1 dl vitt vin
  • 1 tsk grönpeppar
  • 5 dl oddlygood® Easy Cooking
  • ½ msk soja
  • 1 nypa salt och svartpeppar
  • ½ kruka timjan, färsk
  • ½ kruka persilja, färsk
  • 50 g Valio Oddlygood® Veggie grated

Instruktioner

  1. Rensa svampen. Skala och finhacka löken.
  2. Koka pastan i saltat vatten enligt anvisning på förpackningen.
  3. Stek svamp och lök i oljan i en stekpanna ca 10 minuter tills löken mjuknat. Tillsätt vin, grönpeppar, havregrädde, fond och soja och koka i några minuter
  4. Smaka av med örterna, salt och peppar.
  5. Servera med nykokt pasta och toppa med Oddlygood Veggie grated!

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.