Fortsätt till innehållet
Vegansk midsommartårta

Vegansk midsommartårta

En ljuvlig sommartårta med citron, lime och jordgubbar. Tårtan är helt växtbaserad med lime- och basilika socker på toppen av jordgubbarna för extra smak. Gör gärna tårtbottnarna dagen för en enkel och snabb montering av tårtan när det är kalasdags.

Vegansk midsommartårta

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Tårtbottnar

  • 9 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 7 dl strösocker
  • 2 krm salt
  • citron
  • 6 dl vatten
  • 2 dl rapsolja
  • 50 g margarin
  • 1½ dl ströbröd

Midsommartårta

  • 500 g jordgubbar, färska
  • lime
  • ½ dl strösocker
  • 15  basilikablad
  • 520 g oddlygood® Dessert dreamy lemon
  • 5 dl oddlygood® Easy Whipping
  • 2 msk vaniljsocker

Instruktioner

Tårtbottnar

  1. Sätt ugnen på 175 C.
  2. Blanda mjöl, bakpulver, socker och en nypa salt i en bunke.
  3. Finriv det yttersta skalet från citronen och pressa 1 msk saft.
  4. Värm vattnet till ca 50° C. Tillsätt skalet och saften från citronen, det varma vattnet och oljan.
  5. Häll smeten i 3 smorda och bröade formar med löstagbar kant (ca 22cm Ø) och grädda i ca 35 tills de inte är kladdiga i mitten. Låt tårtbottnarna svalna helt.
  6. Skär av topparna så att du får 3 jämna och fina bottnar.
  7. TIPS: Har du inte 3 springformar kan du grädda tårtan i en form. Den blir lite svårare att skära i tre delar. Låt kakan svalna helt och använd en vass kniv.

Midsommartårta

  1. Dela jordgubbarna.
  2. Finriv ner det yttersta skalet från limen. Blanda hälften av skalet med socker. Finhacka och blanda ner basilikan. Låt stå i minst 15 minuter.
  3. Lägg en av bottnarna på ett serveringsfat. Bred på hälften av Dreamy lemonkrämen. Lägg på nästa tårtbotten och bred ut resten av krämen. Lägg på den tredje tårtbotten.
  4. Vispa Oddlygood Easy Whipping i en bunke med resten av limeskalet och vaniljsockret fast och luftigt.
  5. Bred grädden över hela tårtan.
  6. Toppa med jordgubbarna och lime- och basilikasockret.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.