Förberedelsetid
Aktiv
45 min
Totalt
45 min
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
- Ugn225°C
Recension
3
stjärnor av fem
2 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängderPizzabotten
- 1¼ dl bovetemjöl
- 2 dl rismjöl
- 1 msk fiberhusk
- ½ tsk salt
- 3 dl oddlygood® Barista havredryck glutenfri
- 1 msk olivolja
Förslag på topping
- 2 msk tomatsås
- 150 g Valio Oddlygood® Veggie grated mozzarella flavour
- 100 g champinjoner, skivade
- ½ paprika, i mindre bitar
- 100 g oliver
- 50 g soltorkade tomater, strimlade
- 100 g ruccola
Dela recept
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°C.
- Rör ihop de torra ingredienserna i en skål och rör ner havredryck och olja. Kör med elvisp eller maskin med degkrokar tills du fått till en slät deg.
- Låt degen vila i ca 15 minuter.
- Kavla ut degen på ett mjölat bakbord först och flytta sen över till bakplåtspapper. Degen blir ganska kladdig så använd extra rismjöl när du kavlar ut bottnarna.
- Bred på tomatsås och toppa pizzan med det du gillar. Grädda i ca 15-20 minuter tills den har fått fin färg.
Till recepten
Dela recept
Hitta fler recept!
Sök olika recept på typ och läsa populära recept.