Fortsätt till innehållet
Vegansk rabarberpaj

Vegansk rabarberpaj

En härlig vegansk rabarberpaj som kommer att glädja både smaklökar och sinne! Pajen innehåller lite oväntade ingredienser som vegansk yoghurt med jordgubbssmak och linfrön, vilket gör den extra krämig. Rabarberpajen tillagas enkelt på en bakplåt och räcker till ett helt fotbollslag!

Vegansk rabarberpaj

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 3 msk linfrön, krossade
  • 1 dl vatten, fingervarmt
  • oddlygood® Greek-a-licious jordgubb
  • 1½ dl rapsolja
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk vaniljsocker
  • 4 dl strösocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 600 g rabarber
  • 1½ msk strösocker

Vaniljvisp

  • 1 paket oddlygood® Easy Whipping
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk vaniljsocker

Instruktioner

  1. Blanda linfrön med varmt vatten och låt svälla i några minuter.
  2. Vispa samman linfröblandningen, gurt, olja, vinäger, vaniljsocker och 4 dl socker i en skål.
  3. Blanda mjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ned.
  4. Fördela degen på en bakplåtspappersklädd plåt.
  5. Hacka rabarbern och fördela den över degen. Strö på socker.
  6. Grädda i mitten av ugnen i 175°C i 35 - 45 minuter eller tills pajen är genomgräddad.
  7. Vispa kokosgrädde, socker och vaniljsocker fluffigt.
  8. Servera grädden med rabarberpajen.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.