Fortsätt till innehållet

Vegansk risotto

Underbart krämig risotto med spenat, ärter och citron. Finrivet citronskal och basilika på toppen gör det där lilla extra. Servera gärna en god sallad till.

Vegansk risotto

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 1 l vatten
  • grönsaksbuljongtärningar
  • selleristjälk
  • salladslökar
  • ½  blomkål, liten
  • 2 msk olivolja
  • 4 dl risottoris
  • 2 dl vitt vin, torrt
  • citron, finrivet skal och saft från
  • 150 g spenat
  • 1 dl ärtor
  • 200 g oddlygood® Italian style grated
  • 200 g oddlygood® Dream Fraiche
  • 0 kg salt och svartpeppar
  • 0 kg basilika, färsk

Instruktioner

  1. Koka upp vatten och grönsaksbuljongtärningarna i en kastrull. Håll vätskan varm under tillagningen.
  2. Hacka sellerin, löken och blomkålen fint.
  3. Stek grönsakerna i olja på medelvärme i en stor kastrull tills de mjuknar men utan att de tar färg, ca 5-10 minuter. Tillsätt riset och stek under omrörning tills riset är genomskinligt, ca 3 minuter.
  4. Häll i vinet, höj värmen och låt vinet ånga bort under omrörning.
  5. Sänk värmen. Tillsätt den varma buljongen lite i taget. Tillsätt mer när vätskan kokat in. Rör om ofta och låt koka ca 18 minuter tills risotton är krämig. Den ska ha en lös konsistens och riskornen lite tuggmotstånd.
  6. Rör ner citronsaften och låt koka in. Tillsätt spenat, ärtor, ost och dream fraiche och smaka av med salt och peppar.
  7. Toppa med citronskalet och färsk basilika.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.