Fortsätt till innehållet
Vegansk saffranskladdkaka

Vegansk saffranskladdkaka

Vegansk saffranskladdkaka

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 125 g mjölkfritt margarin
  • ½ g saffran
  • 3 dl strösocker
  • 2¾ dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl oddlygood® Easy Cooking
  • ½ tsk salt
  • 50 g mjölkfri vit choklad

Till servering

  • 2½ dl oddlygood® Easy Whipping
  • 1 dl lingon

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smält margarinet i en kastrull, häll i saffranet och låt stå ett par minuter.
  3. Tillsätt övriga ingredienser och rör ihop till en jämn smet.
  4. Klä en springform (ca 20 cm Ø) med bakplåtspapper och bred ut smeten.
  5. Hacka den vita chokladen och strö över.
  6. Grädda kakan mitt i ugnen i 25 minuter.
  7. Låt kakan svalna.
  8. Vispa havregrädden fluffigt.
  9. Servera kakan ljummen med en klick havregrädde. Toppa med lingon.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.