Fortsätt till innehållet

Vegansk sill

Sill är ofta en av de stora favoriterna på julbord, påsk- och midsommarbuffén. Här har vi tagit fram ett recept för dig som vill ha en vegansk variant på inlagd sill. Den påminner mycket om den traditionella sillen men är gjord på svamp, eller tofu om man föredrar det.

Vegansk sill

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 1 dl ättikssprit, 12 %
  • 3 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 200 g portobellosvamp eller hård tofu
  • 1½ dl vegansk majonnäs
  • 1 dl oddlygood® Dream Fraiche
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar, nymalen

Instruktioner

  1. Koka upp en 1-2-3-lag på ättika, vatten och socker.
  2. Skär svamp eller tofu i önskad ”sillstorlek” och lägg dem i lagen. Kyl över en natten.
  3. Sila bort lagen.
  4. Blanda Dream Fraiche och majonnäs och blanda ner bitarna. Smaka av med salt och peppar.
  5. Smaksätt blandningen med örter, kryddor eller annat gott. Se förslag nedan.
  6. Lägg allt i en trevlig burk och låt stå, gärna minst ett dygn till.
  7. Dekorera gärna med lite färska örter eller kryddor.

Smaksättningsförslag

  1. Wasabi och finhackad salladslök.
  2. Tångkaviar, finhackad rödlök, citronzest och hackad dill.
  3. Hackade örter, gräslök, persilja, dill och en liten finhackad vitlöksklyfta.
  4. Finriven ingefära, hackad schalottenlök och hackad basilika.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.