Fortsätt till innehållet
Snabb vegansk tomatpasta

Snabb vegansk tomatpasta

Finns det något godare än en krämig och härlig pasta? Den här varianten med tomatbas är enkel, snabb, smakrik och dessutom vegansk. Chiliflakes ger lite extra smak men går så klart bra att utesluta.

Snabb vegansk tomatpasta

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • ½  gul lök
  • vitlöksklyftor
  • 200 g spaghetti
  • 2 msk olivolja
  • 1½ msk tomatpuré
  • ½ tsk chiliflakes
  • 200 g konserverade körsbärstomater i burk
  • ½ dl oddlygood® Easy Cooking
  • ½ dl vatten
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 150 g Valio Oddlygood® Veggie grated
  • 0 kg basilika, färsk

Instruktioner

  1. Skala och finhacka lök och vitlök.
  2. Koka spagettin enligt anvisning på förpackningen men ca 2 minuter kortare än vad som står.
  3. Stek lök och vitlök i olivolja i en stor stekpanna tills de blivit lite mjuka.
  4. Tillsätt tomatpuré och chiliflakes och stek lite till.
  5. Tillsätt tomaterna och vatten. Låt koka ihop några minuter. Häll i havregrädden och koka lite till. Krydda med salt och peppar.
  6. Ta upp spagettin och låt den koka klart i tomatsåsen. Tillsätt några skedar av pastavattnet i tomatsåsen.
  7. Toppa med osten och gärna färsk basilika.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.