Förberedelsetid
Aktiv
1 h
Passiv
1 h 20 min
Totalt
2 h 20 min
Svårighetsgrad
-
Bakentusiast
- Ugn225°C
Recension
3
stjärnor av fem
2 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängderDegen
- 50 g jäst, gärna för söta degar
- 150 g margarin, mjölkfritt
- 5 dl oddlygood® Barista havredryck glutenfri
- ½ tsk salt
- 1½ dl vit sirap för bakning
- 2 tsk kardemumma, mortlad eller malen
- 1½ dl vetemjöl
- 1 dl oddlygood® Easy Cooking
- 1 dl pärlsocker
Fyllning
- 2 msk kanel, malen
- 200 g margarin, mjölkfritt
- 1½ dl strösocker
Dela recept
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke.
- Smält margarinet i en kastrull, häll på havredrycken och låt det bli fingervarmt ca 37°C.
- Häll vätskan över jästen och tillsätt salt, sirap och kardemumma. Rör om tills jästen löst sig. Tillsätt mjölet lite i taget och arbeta ihop till en smidig deg, ca 10 minuter.
- Låt degen jäsa under en bakduk på ett dragfritt ställe, ca 30 minuter.
- Kavla ut till en rektangel.
- Blanda samman kanel, margarin och socker. Bred blandningen på degen.
- Rulla ihop degen från långsidan till en rulle och skär i bitar.
- Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och täck över med en kökshandduk, låt jäsa i en timme.
- Pensla med havregrädde och strö över pärlsocker.
- Grädda i mitten av ugnen 5-10 minuter i 225ºC.
Till recepten
Dela recept
Hitta fler recept!
Sök olika recept på typ och läsa populära recept.