Förberedelsetid
Aktiv
1 h
Passiv
1 h 40 min
Totalt
2 h 40 min
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
- Ugn225°C
Recension
4.33
stjärnor av fem
3 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 50 g jäst, färsk
- 175 g mjölkfritt margarin
- 1 g saffran
-
5 dl
Valio Laktosfri mjölkdryck 3%I Valio laktosfri mjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
- 2 dl strösocker
- ½ tsk salt
- 15 dl vetemjöl
Till garnering
- 1 dl russin
-
2 msk
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
Dela recept
Instruktioner
- Blötlägg russinen i vatten i ca en timme innan bakningen så att de är fuktiga när du sätter dem i degen. Det gör att russinen inte suger åt sig vätska från degen.
- Smält margarinet i en kastrull med saffranet. Tillsätt havredrycken och värm till 37°C.
- Smula jästen och i en bunke och häll över vätskan. Rör tills jästen löst sig.
- Tillsätt sockret och saltet. Arbeta in mjölet lite i taget ca 5 minuter i maskin eller 10 minuter förhand.
- Låt degen jäsa under kökshandduk ca 30- 45 minuter.
- Lägg upp degen på en mjölad arbetsbänk. Forma degen till bullar efter önskad form och lägg på plåtar med bakplåtspapper.
- Sätt ugnen på 225°C.
- Låt bullarna jäsa under en kökshandduk i 45 minuter. Smält margarinet och pensla bullarna. Tryck i ett russin.
- Grädda i ca 5-8 minuter till lussekatterna har fin färg.
- Tips!Var försiktig med mjölet! Torra lussekatter beror ofta på att vi använder för mycket mjöl, både i degen och vid utbakningen.
Till recepten
Dela recept