Förberedelsetid
Aktiv
45 min
Passiv
2 h
Totalt
2 h 45 min
Svårighetsgrad
-
Bakentusiast
- Ugn225°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängderLussebullarna
- 50 g mjölkfritt margarin
- 2½ dl Valio Oddlygood® havredryck UHT glutenfri 1l
- ½ g saffran
- 1½ dl oddlygood® havrebaserad gurt naturell
- ¾ dl ljus sirap
- ½ tsk salt
- 10 dl vetemjöl special
Gräddfyllning
- 2½ dl oddlygood® Easy Whipping
- 2 msk florsocker
- 2 tsk vaniljsocker
Dela recept
Instruktioner
Lussebullarna
- Sätt ugnen på 225°C.
- Smält margarinet i en kastrull, häll på havredryck samt saffran och låt bli fingervarmt (ca 37°C)
- Smula ner jästen i en bunke, häll över vätskan och rör tills jästen löst sig.
- Rör ner gurt, sirap, salt och nästan allt vetemjöl till en lös deg. Knåda degen i ca 10 minuter, gärna i en hushållsassistent.
- Täck över bunken med en kökshandduk och låt jäsa i ca 60 minuter.
- Dela degen i 20 jämnstora bitar och rulla till längder. Snurra ihop till lussebullar och lägg på två plåtar med bakplåtspapper.
- Täck över med en kökshandduk och låt jäsa i ca 45 minuter.
- Grädda i ca 8 minuter tills bullarna är gyllenbruna. Låt svalna.
Gräddfyllning
- Skär av toppen på bullarna.
- Vispa havregrädde till önskad konsistens. Rör i florsocker och vaniljsocker efter smak.
- Klicka eller spritsa grädden på semlornas underdelar och lägg på locket.
- Pudra över florsocker och servera direkt!
Till recepten
Dela recept
Hitta fler recept!
Sök olika recept på typ och läsa populära recept.