Fortsätt till innehållet
Veganska quesadillas

Veganska quesadillas

Snabba och enkla quesadillas blir en enkel middag eller god mellis. De här med Valio Oddlygood riven veggie som smälter fint tillsammans med bönröran.

Veganska quesadillas

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • rödlök
  • vitlöksklyftor
  • 380 g blandade kokta bönor, på burk
  • tomater
  • 3 dl majskorn, frysta eller från burk
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 paket Valio Oddlygood® Veggie grated
  • 1 paket tortillabröd
  • 0 kg salt och svartpeppar

Instruktioner

  1. Skala och finhacka löken. Tärna tomaten. Stek lök och vitlök på svag värme i en stekpanna ca 5 minuter tills de mjuknat något.
  2. Häll av vätskan från bönorna och majsen och tillsätt med tomaten i stekpannan. Krydda med spiskummin, salt och peppar och stek några minuter till.
  3. Bred blandningen på hälften av tortillabröden och toppa med riven ost. Lägg ett tortillabröd ovanpå och tryck ihop.
  4. Stek tortillan i en stekpanna utan fett i ca 3 minuter på medelvärme. Upprepa tills alla bröd är stekta.
  5. Servera gärna med sallad, salsa och gräddfil.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.