Förberedelsetid
Aktiv
1 h
Passiv
5 h
Totalt
6 h
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
- Ugn175°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängdertårtbotten
- 5 ägg
- 2¼ dl strösocker
- 1 dl rågmjöl
- 1 dl potatismjöl
- 1 tsk bakpulver
-
15 g
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- ½ msk ströbröd
fyllning
- 1 gelatinblad
-
200 g
Valio Laktosfri cream cheese naturellValio laktosfri cream cheese är en naturell och krämig färskost som är god som pålägg…
- 200 g vit choklad, hackad
-
3 dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
- 2 msk strösocker
- 3 cl lingonsylt
- 300 g lingon, färska eller frysta
Montering och dekoration
-
1½ dl
Valio Laktosfri mjölkdryckI Valio laktosfri mjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
-
4 dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 tsk lingonpulver, torkat
- 0 kg lingon eller lingonris
Dela recept
Instruktioner
- Vispa ägg och socker pösigt.
- Blanda de torra ingredienserna. Sikta ned i äggblandningen och rör försiktigt om.
- Häll smeten i en smörad och bröad form (ca 23-24 cm Ø).
- Grädda i nedre delen av ugnen i 175°C i ca 40 minuter. Kontrollera att kakan är klar med hjälp av en sticka.
- Låt kakan svalna en stund i formen och stjälp sedan upp den på ett bakplåtspapper. När kakan svalnat helt, skär den i tre delar.
Fyllning
- Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 minuter.
- Värm färskosten och chokladen i en kastrull under konstant omrörning. Lyft kastrullen från spisen så snart chokladen smält. Koka ej.
- Koka upp 1 msk vatten. Krama ur och smält gelatinet i det varma vattnet. Häll i chokladblandningen och låt svalna till rumstemperatur. Vill du snabba på nedkylningsprocessen kan du lägga kastrullen i ett vattenbad med kallt vatten.
- Vispa grädde och socker fast. Vänd ner i den svalnade chokladblandningen.
- Blanda samman sylt och lingon.
Montering och dekoration
- Fukta den nedersta tårtbotten med en tredjedel av mjölken. Bred ut hälften av lingonblandningen och chokladblandningen.
- Lägg på nästa botten, upprepa processen med fuktning och fyllning. Lägg på den översta botten, fukta. Tryck till så att fyllningen jämnas ut. Använd vid behov en spatel för att jämna ut kanterna.
- Täck kakan med plastfolie och ställ i kylen i minst 4 timmar.
- Bred vispad grädde på tårtan och dekorera med lingon, lingonpulver och lingonris.
Till recepten
Dela recept