Fortsätt till innehållet
Vit chokladkladdkaka

Vit chokladkladdkaka

Ljuvlig kladdkaka på vit choklad med sötsyrliga hallon och fluffig grädde passar lika bra på kalaset som till fredagsfikat.

Vit chokladkladdkaka

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 100 g
    Valio Laktosfri smör
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 500 g
  • 200 g vit choklad, laktosfri
  • ägg
  • 1 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • ½ tsk bakpulver

Till servering

  • 200 g hallon, färska eller tinade frysta
  • 2 dl
    Valio Laktosfri vispgrädde
    Valio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
    Valio Laktosfri vispgrädde 35%  5 dl

Instruktioner

  1. Dela chokladen i mindre bitar. Smält smöret och chokladen i en mikrovågsugn eller i en kastrull på spisen på medelvärme. Låt svalna något.
  2. Knäck ner äggen och vispa ned sockret i chokladsmeten.
  3. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och sikta ner i smeten. Blanda till en jämn smet.
  4. Häll smeten i en springform (Ø 20 cm) med bakplåtspapper.
  5. Grädda kakan i mitten av ugnen i 200°C i ca 15 minuter tills kakan har stelnat på kanterna men är mjuk i mitten.
  6. Låt kakan svalna.
  7. Lägg kakan på ett serveringsfat. Dekorera med hallon.
  8. Vispa grädden lätt och servera till.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.