Förberedelsetid
Aktiv
20 min
Passiv
15 min
Totalt
35 min
Svårighetsgrad
-
Nybörjarbröd
- Ugn200°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder-
100 g
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 200 g vit choklad, laktosfri
- 3 ägg
- 1 dl strösocker
- 3 dl vetemjöl
- 2 tsk vaniljsocker
- ½ tsk bakpulver
Till servering
- 200 g hallon, färska eller tinade frysta
-
2 dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
Dela recept
Instruktioner
- Dela chokladen i mindre bitar. Smält smöret och chokladen i en mikrovågsugn eller i en kastrull på spisen på medelvärme. Låt svalna något.
- Knäck ner äggen och vispa ned sockret i chokladsmeten.
- Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och sikta ner i smeten. Blanda till en jämn smet.
- Häll smeten i en springform (Ø 20 cm) med bakplåtspapper.
- Grädda kakan i mitten av ugnen i 200°C i ca 15 minuter tills kakan har stelnat på kanterna men är mjuk i mitten.
- Låt kakan svalna.
- Lägg kakan på ett serveringsfat. Dekorera med hallon.
- Vispa grädden lätt och servera till.
Till recepten
Dela recept