
Förberedelsetid
Aktiv
1 h
Passiv
3 h
Totalt
4 h
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängderRårrörda lingon
- ¾ dl strösocker
- 2 dl frysta lingon
Vit chokladmousse
-
2 dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
- 100 g vit choklad, gärna laktosfri
-
2 dl
Valio Laktosfri kvarg vaniljLaktosfri kvarg med fyllig och rund smak av vanilj. God som den är tillsammans med…
- 1 äggula
Garnering
- 4 dl florsocker
- 1 tsk ättiksprit, 12 % eller citronsaft
- 1 äggvita
- 9 pepparkakor
- 1 dl frysta lingon
- ½ dl strösocker
Dela recept
Instruktioner
Rårörda lingon
- Rör ihop lingon och socker. Rör lite då och då tills sockret har löst sig.
Vit chokladmousse
- Vispa grädden fast.
- Smält chokladen i en kastrull. Rör ner kvargen i den smälta chokladen lite i taget. Rör ner äggulan och vänd försiktigt ner grädden.
- Häll upp i serveringsglasen och ställ kallt i ca tre timmar.
Dekoration och montering
- Vispa ihop florsocker, äggvita och ättika. Fyll blandningen i en spritspåse.Dekorera 6 pepparkakor med kristyr.
- Smula 3 pepparkakor grovt.
- Häll socker på en tallrik och rulla lingonen i sockret.
- Ta fram moussen.
- Lägg lite rårörda lingon i glaset, lägg på några sockrade lingon och strö över de smulade pepparkakorna. Tryck ner en pepparkaka i varje glas och pudra med florsocker över pepparkakan.
Till recepten
Dela recept