Förberedelsetid
Aktiv
20 min
Passiv
50 min
Totalt
1 h 10 min
Svårighetsgrad
-
Bakentusiast
- Ugn175°C
Recension
5
stjärnor av fem
5 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 100 g morot
- 100 g valnötter
- 125 g havregryn
- 210 g siktat dinkelmjöl
- 2 tsk bikarbonat
- 1 tsk salt
- 2 ägg
-
3½ dl
Valio Laktosfri yoghurt naturell 2,5%Njut av vår härligt krämiga naturella yoghurt utan laktos. Med sin milda, goda smak är…
Dela recept
Instruktioner
- Värm ugnen till 175°.
- Skala och riv moroten grovt och hacka valnötterna lätt.
- Mixa havregrynen i en matberedare till ett fint mjöl.
- Blanda havregrynen, mjöl, bikarbonat och salt i en bunke.
- Vispa upp äggen i en bunke. Blanda sedan alltsammans till en jämn smet.
- Lägg bakplåtspapper i en avlång ugnsform.
- Häll ner smeten och ugnsbaka i ca 50 minuter eller tills brödet uppnår 98°C.
Till recepten
Dela recept