Fortsätt till innehållet
Yoghurtbröd med havre och nötter

Yoghurtbröd med havre och nötter

Ett gott och nyttigt yoghurtbröd som du snabbt rör ihop. Passar perfekt till din favoritsoppa eller andra tillfällen när du vill äta ett riktigt gott bröd.

Yoghurtbröd med havre och nötter

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 100 g morot
  • 100 g valnötter
  • 125 g havregryn
  • 210 g siktat dinkelmjöl
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • ägg
  • 3½ dl
    Valio Laktosfri yoghurt naturell 2,5%
    Njut av vår härligt krämiga naturella yoghurt utan laktos. Med sin milda, goda smak är…
    Valio Laktosfri yoghurt naturell 2,5% 1000 g

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175°.
  2. Skala och riv moroten grovt och hacka valnötterna lätt.
  3. Mixa havregrynen i en matberedare till ett fint mjöl.
  4. Blanda havregrynen, mjöl, bikarbonat och salt i en bunke.
  5. Vispa upp äggen i en bunke. Blanda sedan alltsammans till en jämn smet.
  6. Lägg bakplåtspapper i en avlång ugnsform.
  7. Häll ner smeten och ugnsbaka i ca 50 minuter eller tills brödet uppnår 98°C.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.