
Förberedelsetid
Aktiv
15 min
Passiv
2 h 15 min
Totalt
2 h 30 min
Svårighetsgrad
-
Nybörjarkock
- Ugn225°C
Recension
4
stjärnor av fem
1 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder-
200 g
Valio Laktosfri yoghurt naturell 4 %Prova vår extra krämiga naturella yoghurt utan laktos. Yoghurten är lika god till frukost eller…
- 600 g kycklingfilé
- 3 vitlöksklyftor, finhackade
- ½ citron, saft och finrivet skal
- 2 msk oregano
- 0 kg salt och svartpeppar
Dela recept
Instruktioner
- Skär filéerna i bitar ca 3 cm x 3 cm. Lägg bitarna i en skål. Salta och peppra.
- Blanda samman övriga ingredienser till en marinad. Blanda med kycklingbitarna. Låt marinera i minst 2 timmar, gärna över natten i kylen.
- Ta fram kycklingen så att den blir rumstempererad, ca 30 minuter innan tillagning. Torka bort överflödig marinad och trä upp kycklingen på spett. Om du använder träspett, blötlägg dem i kallt vatten ca 15 minuter innan användning.
- Tillaga spetten på grillen eller på en plåt i ugnen i 225°C i 10-15 minuter, tills de är genomstekta.
- Servera till exempel med ris, sallad och citronklyftor.
Till recepten
Dela recept