Fortsätt till innehållet
Yoghurtmarinerad kyckling

Yoghurtmarinerad kyckling

Saftig yoghurtkyckling med lite grekisk smak. Servera gärna ris eller potatisklyftor till och en god sallad.

Yoghurtmarinerad kyckling

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 200 g
    Valio Laktosfri yoghurt naturell 4 %
    Prova vår extra krämiga naturella yoghurt utan laktos. Yoghurten är lika god till frukost eller…
    Valio Laktosfri yoghurt naturell 4% 1000 g
  • 600 g kycklingfilé
  • vitlöksklyftor, finhackade
  • ½  citron, saft och finrivet skal
  • 2 msk oregano
  • 0 kg salt och svartpeppar

Instruktioner

  1. Skär filéerna i bitar ca 3 cm x 3 cm. Lägg bitarna i en skål. Salta och peppra.
  2. Blanda samman övriga ingredienser till en marinad. Blanda med kycklingbitarna. Låt marinera i minst 2 timmar, gärna över natten i kylen.
  3. Ta fram kycklingen så att den blir rumstempererad, ca 30 minuter innan tillagning. Torka bort överflödig marinad och trä upp kycklingen på spett. Om du använder träspett, blötlägg dem i kallt vatten ca 15 minuter innan användning.
  4. Tillaga spetten på grillen eller på en plåt i ugnen i 225°C i 10-15 minuter, tills de är genomstekta.
  5. Servera till exempel med ris, sallad och citronklyftor.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.