Fortsätt till innehållet
Yoghurttallrik med rabarberkompott

Yoghurttallrik med rabarberkompott

Toppa din yoghurt med en vårig rabarberkompott. Vi har även i hallon för att få en vacker färg på kompotten. Det blir mer kompott än vad som behövs till 1 portion, spara den i kylen så håller den till fler frukostar.

Yoghurttallrik med rabarberkompott

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 200 g rabarber
  • 50 g frysta hallon
  • 2 msk honung, flytande
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk vatten
  • 1 krm kardemumma (stött)

Topping


Instruktioner

Rabarberkompott

  1. Skär rabarbern i mindre bitar. Låt rabarber, hallon, honung, socker, vatten och kardemumma småkoka till en kompott. Rabarbern skall koka sönder lite. Söta efter smak.
  2. Låt kompotten svalna och förvara i kyl. Håller ca 1 vecka.

Tillbehör

  1. Fyll en tallrik med yoghurt och toppa med rabarberkompott, granola och mandelsmör. Ringla över lönnsirap och dekorera med oxalis.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.