Förberedelsetid
Aktiv
30 min
Totalt
30 min
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
Recension
5
stjärnor av fem
3 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 400 g spaghetti
- 3 citron
-
5 dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
-
50 g
Valio Laktosfri smör, kalltSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 1 dl parmesan, finriven
- 1 krm salt
- 1 krm svartpeppar, nymalen
- 1 msk persilja, till garnering
Dela recept
Instruktioner
- Koka pastan al dente i saltat vatten. Häll av vattnet men spara 1,5 dl av pastans kokvatten. Spola pastan kall.
- Tvätta citronerna och riv skalet fint (endast det gula) med ett zestjärn. Blanda citronzest och grädde i en gryta eller stekpanna med höga kanter och låt såsen koka upp, sänk värmen och låt sjuda långsamt i ca 5-6 min.
- Hacka smöret i stora kuber och lägg en kub i taget i såsen samtidigt som du vispar. Vänd ner osten och smaka av med salt och peppar.
- Vänd ner pastan i såsen och om såsen känns för torr späd försiktigt med lite av pastavattnet.
- Garnera med finhackad persilja och servera genast!
- Om du vill ha ännu mer citronsmak i såsen kan du pressa över citronsaft vid servering.
Till recepten
Dela recept