Fortsätt till innehållet
Zeinas Sommardröm – Banana splitpaj med glasskräm

Zeinas Sommardröm – Banana splitpaj med glasskräm

Laga en lättlagad och supergod sommardröm, signerad Zeina Mourtada till fikat eller som dessert. Drömmen är en paj som smakar bananasplit och är somrigt dekorerad med massa jordgubbar på toppen.

Zeinas Sommardröm – Banana splitpaj med glasskräm

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Kexbotten

  • 100 g
    Valio Laktosfri smör
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 500 g
  • 300 g oreokex

Glasskräm

Fruktfyllning

  • bananer
  • 500 g jordgubbar, färska
  • 600 g ananasbitar, på burk

Topping

  • 3 msk chokladsås

Instruktioner

Kexbotten

  1. Krossa kexen till smulor. Smält smöret och blanda ned.
  2. Tryck ut smulorna jämnt i botten av en pajform (ca 27 cm Ø)
  3. Låt stelna i kylen under tiden du förbereder fyllningen.

Glasskräm

  1. Blanda vaniljsåspulver med mjölk och vaniljsocker.
  2. Vispa grädden fast och vänd ner i vaniljkrämen. Ställ kallt.
  3. Hacka bananerna. Rensa jordgubbarna. Låt ananasen rinna av ordentligt och pressa ur överflödig vätska från ananasen.
  4. Lägg bananerna i botten av pajen, bred hälften av krämen över. Lägg på ananasen och bred på resterande kräm. Toppa med jordgubbarna.
  5. Låt pajen stå i kylen i ca 30 minuter, upp till ett par timmar, innan servering.
  6. Ringla eventuellt chokladsås över vid servering.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.