Förberedelsetid
Aktiv
45 min
Passiv
30 min
Totalt
1 h 15 min
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängderKexbotten
-
100 g
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 300 g oreokex
Glasskräm
- 1½ dl snabbvispat vaniljsåspulver
-
3 dl
Valio Laktosfri mjölkdryckI Valio laktosfri mjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
- 1 tsk vaniljsocker
-
3 dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
Fruktfyllning
- 2 bananer
- 500 g jordgubbar, färska
- 600 g ananasbitar, på burk
Topping
- 3 msk chokladsås
Dela recept
Instruktioner
Kexbotten
- Krossa kexen till smulor. Smält smöret och blanda ned.
- Tryck ut smulorna jämnt i botten av en pajform (ca 27 cm Ø)
- Låt stelna i kylen under tiden du förbereder fyllningen.
Glasskräm
- Blanda vaniljsåspulver med mjölk och vaniljsocker.
- Vispa grädden fast och vänd ner i vaniljkrämen. Ställ kallt.
- Hacka bananerna. Rensa jordgubbarna. Låt ananasen rinna av ordentligt och pressa ur överflödig vätska från ananasen.
- Lägg bananerna i botten av pajen, bred hälften av krämen över. Lägg på ananasen och bred på resterande kräm. Toppa med jordgubbarna.
- Låt pajen stå i kylen i ca 30 minuter, upp till ett par timmar, innan servering.
- Ringla eventuellt chokladsås över vid servering.
Till recepten
Dela recept