Förberedelsetid
Aktiv
1 h 30 min
Totalt
1 h 30 min
Svårighetsgrad
-
Erfarna bröd
- Ugn200°C
Recension
5
stjärnor av fem
1 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder-
300 g
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
-
3 dl
Valio Laktosfri mjölkdryck 3%I Valio laktosfri mjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
- 7 ägg
- 5 dl strösocker
- 2 citron
- 8 dl vetemjöl
- 2 msk vaniljsocker
- 4½ tsk bakpulver
Frosting
-
3 dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
-
200 g
Valio Laktosfri cream cheese naturellValio laktosfri cream cheese är en naturell och krämig färskost som är god som pålägg…
- 1½ dl florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 citron
- 400 g färska jordgubbar
Dela recept
Instruktioner
Tårtbotten
- Värm ugnen till 200°, över och undervärme.
- Klä en långpanna, 30×40 cm, med bakplåtspapper.
- Smält smöret och blanda i mjölken och citronzest.
- Vispa ägg och socker pösigt med elvisp.
- Sikta ner de torra ingredienserna.
- Vänd i smör och mjölk och blanda försiktigt allt med en slickepott till en jämn smet.
- Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen ca 25 min. Låt kakan kallna.
Frosting
- Vispa grädden fluffig.
- I en annan skål blandar du färskost, florsocker, vaniljsocker, rivet skal från 1 citron.
- Vispa tills färskosten blir slät och allting blandas ordentligt.
- Vänd ner grädden med färskosten och blanda med en slickepott.
- Vänd i bären och blanda försiktigt. Tänk på att bären inte får vara för blöta när de vänds i smeten, torka lätt med hushållspapper eller låt rinna av en stund om de är för blöta.
- Toppa tårtan med frostingen, skär ut bitar, ställ fram på fikabordet och njut!
Till recepten
Dela recept