Fortsätt till innehållet

Zucchinibiffar

Zucchinibiffar är ett nyttigt och gott alternativ till dig som vill äta mindre kött och mera grönt. Biffarna passar utmärkt som vardagsmiddag eftersom att det går snabbt och är lätt att laga. Servera gärna en stor sallad och tsatsiki till.

Zucchinibiffar

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • zucchini, stor
  • ägg
  • 2 msk
    Valio Laktosfri lätt crème fraiche 12%
    Valio laktosfri lätt crème fraiche har en naturell, krämig, god och fyllig smak. Passar bra…
    Valio Laktosfri lätt crème fraiche 12% 200 g
  • 1 dl ströbröd
  • ½  purjolök
  • vitlöksklyfta
  • 2 msk persilja, hackad
  • 2 msk timjan, färsk, hackad
  • 1 dl västerbottenost, riven
  • 0 kg salt och svartpeppar
  • 0 kg olivolja till stekningen

Instruktioner

  1. Riv zucchinin grovt och lägg i ett durkslag med salta. Låt stå ca 10 minuter och krama ur vätskan.
  2. Vispa ihop ägg, crème fraiche och ströbröd i en bunke.
  3. Strimla purjolök och skala och finhacka vitlöken. Blanda ihop alla ingredienserna.
  4. Justera konsistensen genom att öka mängden ströbröd eller creme fraiche, beroende på om smeten är för lös eller torr. Det ska gå att forma platta biffar av smeten.
  5. Smaka av med salt och peppar.
  6. Sstek biffarna i olja i några minuter på varje sida.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.