Förberedelsetid
Aktiv
40 min
Passiv
1 h
Totalt
1 h 40 min
Svårighetsgrad
-
Erfaren kock
- Ugn200°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder-
120 g
Valio Laktosfri smör, kalltSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 3½ dl vetemjöl
- 1 krm salt
- 1 ägg
Fyllning
- 250 g ricotta
- 50 g parmesanost
- 1 vitlök, klyfta
- 1 msk hackad färsk basilika, hackad
- 2 ägg
- 1 krm salt
- 1 krm svartpeppar (malen)
- 1 zuccini
- 2 morot
Topping
-
1 dl
Valio Laktosfri lätt crème fraiche 12%Valio laktosfri lätt crème fraiche har en naturell, krämig, god och fyllig smak. Passar bra…
- ½ dl basilika, färsk
- ½ tsk svartpeppar
Dela recept
Instruktioner
Pajdeg
- Värm ugnen till 200 °C. Mixa ihop kallt smör (skuret i kuber), vetemjöl och salt i en matberedare till ett smul. Tillsätt ägget och mixa tills du får en fin deg. Plasta in och låt vila i kyl ca 30 minuter.
- Kavla ut och klä formarna med degen, nagga bottnen. Sätt formen med degen i frysen i ca 15 minuter.
Fyllning
- Rör ihop ricotta, parmesan, vitlök, hackad basilika och ägg till en kräm, salta och peppra. Fördela krämen i bottnen på pajskalen.
- Hyvla zucchini och morot tunt med en osthyvel. Lägg som en spiral i pajskalet, blanda morot och zucchini som du vill. Börja i ytterkant och jobba inåt. Om remsorna är för breda kan du skära dem på mitten. Det blir lite zuccini över. Grädda tarteletterna i ca 30 minuter.
Topping
- Toppa tarteletterna med creme fraiche, färska basilikablad och mal över lite peppar.
Till recepten
Dela recept